Gratis verzending vanaf €100 (NL)
Binnen 1 - 5 dagen in huis
Achteraf betalen
Mijn account

Wat heb ik nodig voor een Toypoedel?


Een Toypoedel, ook wel bekend als een Toy Poedel, is een kleine variant van de Poedel, een ras dat afkomstig is uit Duitsland en bekend staat om zijn intelligentie, levendigheid en hypoallergene vacht. De Toypoedel is een van de drie erkende Poedelvarianten, naast de Standaard Poedel en de Dwergpoedel.

Kenmerken van een Toypoedel zijn onder andere:

 • Klein formaat: Toypoedels zijn aanzienlijk kleiner dan de Standaard- en Dwergpoedels. Ze wegen meestal tussen 2,3 en 3,6 kilogram en hebben een schouderhoogte van ongeveer 25 tot 28 centimeter.
 • Fijne vacht: Ze hebben een dichte, krullende vacht die niet verhaart, wat hen hypoallergeen maakt en geschikt voor mensen met allergieën.
 • Levendige persoonlijkheid: Toypoedels staan bekend om hun energieke en speelse aard. Ze zijn meestal alert, nieuwsgierig en hebben een liefdevolle aard.
 • Intelligentie: Poedels in het algemeen, inclusief Toypoedels, behoren tot de intelligentste hondenrassen. Ze zijn gemakkelijk te trainen en leren snel nieuwe trucs en commando’s.
 • Gezelschapshonden: Toypoedels gedijen in de nabijheid van hun menselijke gezin en zijn vaak aanhankelijk en trouw.
 • Variatie in kleuren: Toypoedels komen in verschillende kleuren, waaronder wit, zwart, abrikoos, zilver en nog veel meer.
 • Gezondheid: Over het algemeen zijn Toypoedels over het algemeen gezonde honden, maar ze kunnen vatbaar zijn voor enkele erfelijke aandoeningen, zoals oogproblemen en heupdysplasie.

Vanwege hun kleine formaat en schattige uitstraling zijn Toypoedels populair als gezelschapshonden en vaak te vinden in huishoudens over de hele wereld. Ze vereisen echter regelmatige verzorging en beweging, en ze zijn niet geschikt voor mensen die weinig tijd hebben voor activiteiten en interactie met hun huisdieren. Als je overweegt een Toypoedel in huis te nemen, zorg er dan voor dat je je goed informeert over hun behoeften en dat je bereid bent om de nodige zorg en aandacht te bieden.

Leuke hondenspullen voor een Toypoedel

Als je een Toypoedel hebt of overweegt er een te adopteren, zijn er enkele hondenspullen die je nodig hebt om voor je kleine metgezel te zorgen. Hier is een lijst van essentiële hondenspullen voor een Toypoedel:

 • Halsband en riem: Kies een trendy halsband en een riem van DOGA voor je Toypoedel. Alle halsbanden en riemen van DOGA zijn modieus en veilig! De hondenriemen van DOGA zijn zeer praktisch, je kunt de riem in maar liefst 3 standen verstellen. De halsbanden hebben een handig kliksysteem.
 • Hondenmand of bed: Zorg voor een comfortabele plek waar je Toypoedel kan rusten en slapen. Dogahaves biedt orthopedische en luxe hondenmanden- en bedden aan die perfect passen in je interieur en comfortabel zijn voor je Toypoedel.
 • Voerbakjes: Investeer in stevige voerbakken en drinkbakken. Omdat Toypoedels klein zijn, zijn ondiepe bakken vaak handig voor hen, zoals de keramische voerbakken van DOGA. Combineer de mooie voerbakken met een placemat zodat je vloer schoon blijft.
 • Hoogwaardig hondenvoer: Kies een voer dat is afgestemd op de grootte en behoeften van je Toypoedel. Overleg met je dierenarts over het juiste voer.
 • Speelgoed: Toypoedels zijn slimme en energieke honden, dus zorg voor interactief speelgoed om hen te vermaken en mentaal uit te dagen.
 • Kauwspeelgoed: Kauwspeelgoed helpt bij de tandverzorging en kan verveling verminderen.
 • Hondenkleding: Kleine rassen zoals Toypoedels zijn gevoeliger voor kou, dus overweeg hondenkleding, vooral in koude seizoenen. De hondenbandana’s van DOGA zijn luxe en modieus door de zachte stoffen met leuke prints.
 • Hondenborstel en verzorgingsproducten: Toypoedels hebben een vacht die regelmatig moet worden geborsteld en verzorgd. Zorg voor de juiste borstels, shampoo en andere verzorgingsproducten zoals de producten van het merk Lila Loves It. Lila Loves It heeft enkel verzorgingsproducten van 100% natuurlijk oorsprong.
 • Hondenpoepzakjes: Deze zijn essentieel voor het opruimen van de uitwerpselen van je hond tijdens wandelingen. Kies bijvoorbeeld voor de eco poopy go zakjes in combinatie met de luxe poepuzakhouders van DOGA. De poepzakhouders zijn gemaakt van vegan leer en in verschillende kleuren en prints verkrijgbaar. Tip: je kunt de poepuzakhouders matchen met halsbanden en riemen van DOGA voor een complete set!
 • Dierenartsbenodigdheden: Zorg voor noodzakelijke dierenartsbenodigdheden, waaronder antivlooien- en tekenmiddelen, ontwormingsmiddelen en andere medicijnen die je dierenarts aanbeveelt.
 • Trainingsspullen: Als je een puppy hebt, overweeg dan trainingsspullen zoals een bench, beloningen en een clicker voor training.
 • Veiligheidsuitrusting: Installeer babyhekjes of andere veiligheidsmaatregelen om je Toypoedel uit bepaalde kamers of gevaarlijke gebieden te houden.
 • Identificatie: Zorg voor een mooie hondenpenning of microchip om je Toypoedel te identificeren, voor het geval hij ooit ontsnapt. Dogahaves heeft een groot aanbod gepersonaliseerde hondenpenningen. De penningen worden zorgvuldig gegraveerd en zijn slijt- en kleurvast.

Houd er rekening mee dat de behoeften van je Toypoedel kunnen variëren, afhankelijk van zijn leeftijd, gezondheidstoestand en persoonlijkheid. Het is ook een goed idee om regelmatig met je dierenarts te overleggen om ervoor te zorgen dat je aan alle specifieke behoeften van je Toypoedel voldoet.