Hondenkleding kleine honden hondenjas dogahaves

Ben jij op zoek naar mooie hondenkleding voor jouw kleine hond? In ons assortiment vind je praktische en mooie hondenkleding voor kleine honden. Binnen het assortiment kun je de keuze maken tussen hondenharnassenhondenjasjes en hondenbandana’s. In deze blog nemen wij je mee in de laatste trends op het gebied van mooie hondenkleding voor kleine honden.

Good to know: Heel veel hondenkleding is niet diervriendelijk en niet prettig voor je hond. In het assortiment van Dogahaves tref je alleen hondenkleding aan wat comfortabel zit voor jouw viervoeter.

Trends op het gebied van mooie hondenkleding voor de kleine hond

De herfst en winter komen er weer aan. Op het gebied van mode gaan onze viervoeters natuurlijk mee met de najaar trends! We zien steeds vaker dat onze hondjes betrokken worden met onze eigen kledingstijl. Het matchen met je hond is  super hip, stoer en stijlvol. De komende jaren zal je steeds vaker honden in hondenkleding zien op straat. In ons buurland België is hondenkleding al een paar jaar super trendy.

Dogahaves is dol op stoere hondenkleding. Denk hierbij aan hondenjasjes, zoals een honden bomberjackeen gebreide hondentrui of een honden hoodie. Bij Dogahaves vind je de stoere look die past bij je viervoeter.

Wat is belangrijk bij het kopen van hondenkleding?

Zorg er altijd voor dat de kleding van je hond ruim zit. Te strakke kleding is slecht voor de ademhaling van de huid en vacht. Daarnaast wil je natuurlijk niet dat de hondenjas of trui gaat afknellen. Dogahaves adviseert om geen hondenkleding te kopen waarbij alle vier de poten van je hond gebruikt worden. Dit zit niet comfortabel en je hond kan zijn behoefte niet doen. Let daarom altijd goed op het model van de hondenjas of hondentrui/hoodie.

Hondenkleding is niet alleen trendy, maar ook praktisch. Niet elke hond is door zijn vacht afdoende tegen kou, regen en wind beschermd. Met name oude en zieke hondjes of kleine hondjes hebben baat bij een trendy bescherming tegen weersinvloeden. Daarnaast zullen honden zonder een dikke vacht het heerlijk vinden om een extra wolletje aan te hebben. Denk hierbij aan een kortharige Chihuahua of een Franse Bulldog.

Hondenkleding Chihuahua

Kleding voor chihuahua’s is erg populair. Naast dat het modieus is beschermt het ook nog eens tegen het wisselvallige weer. Er bestaan veel verschillende soorten hondenkleding voor chihuahua’s. Dogahaves richt zich op de nieuwste trends. Daarnaast moet de hondenkleding voor jouw Chihuahua praktisch, stijlvol en comfortabel zijn.

Tips van Dogahaves ‘Chihuahua kleding’

  • Scandinavische hondenjas van DOGA: Een stijlvol en stoer ontwerp wat matcht met je eigen bomberjack.
  • Hondenharnas van Mutts & Hounds: Een praktisch en stijlvol hondenharnasje waar je je hondenriem aan kan bevestigen.
  • Hondenbandana van Labbvenn: Een extra wolletje om de nek, heerlijk!

mooie hondenkleding hondenjas Dogahaves

Chihuahua’s kunnen niet zo goed tegen kou, wind en nat weer. Dit zijn dus redenen genoeg om jouw chihuahua in Nederland, België en Duitsland beschermende kleding aan te trekken in de koude seizoenen. Daarnaast zijn chihuahua’s hartstikke hippe hondjes en daar hoort natuurlijk een modieuze outfit bij!

Tijden geleden werd de chihuahua al gezien als het glamour hondje. Er zijn veel populaire hondenrassen in Nederland, maar de chihuahua wordt toch echt gezien als de diva onder de honden. Het is een hip hondje, waar ook nog eens leuke hondenkleding voor te koop is om het plaatje van mode-koning of mode-koningin helemaal af te maken.

De kledingmaat van jouw chihuahua zal makkelijk te bepalen zijn. Waarschijnlijk heeft jouw kleine viervoeter de kleinste maat. Vooralsnog wordt er aangeraden om de maten van je hondje goed op te meten.

Hondenkleding Pomeranian en Dwergkees

We kennen ze allemaal, de té schattige Pomeranian a.k.a. Dwergkees. Momenteel zijn deze hondjes super populair. De Pomeranian heeft een lange dubbele vacht die eenmaal per week geborsteld moet worden. Omdat de Pomeranian een dikke vacht heeft is hondenkleding geen must. Wel kan je Pomeranian het fijn vinden om een hondenjasje te dragen als bescherming voor wind en regen.

Tips van Dogahaves ‘Pomeranian en Dwergkees kleding’

  • Scandinavische hondenjas van DOGA: Een stijlvol en stoer ontwerp wat matcht met je eigen bomberjack.
  • Mooi Hondenharnas van Mutts & Hounds: Een praktisch en stijlvol hondenharnas waar je de hondenriem aan kan bevestigen.
  • Gewatteerde hondenjas van Mutts & Hounds: Water- en winddicht.

Mooie hondenkleding DOGA pomeranian Dogahaves

De Pomeranian heeft een fluffly uitstraling waardoor je de heeldag met je kleine viervoeter wilt knuffelen. Dogahaves vindt het super tof om juist een stoere bomberjack aan te schaffen voor je Pomeranian, die lijkt op jouw eigen bomberjack. Zo kun je samen matchen.

De kledingmaat van jouw Pomeranian is vrij gemakkelijk te bepalen. Waarschijnlijk heeft je kleine viervoeter net als de Chihuahua de kleinste maat. Sommige Dwergweesjes vallen wat groter uit dan gedacht. Meet daarom altijd de maten van je hond goed op.

Hondenkleding Dwergteckel

De Dwergteckel is een echte gezinshond. Ze staan bekend om hun eigenwijze trekjes en hebben een jachtinstinct. Officieel gezien valt de Dwergteckel dan ook onder de jachthonden. De Dwergteckel heeft een ondeugende, stoere maar ook schattige uitstraling. Er zijn talloze hondenkledingstukken voor deze hippe viervoeter. Wij vinden de kortharige en ruwharige variant beide ge-wel-dig! Omdat de Dwergteckel een jachtinstinct en uitstraling heeft passen stoere natuurtinten erg mooi.

Tips van Dogahaves ‘Dwergteckel kleding’

  • Scandinavische hondenjas van DOGA: Een stijlvol en stoer ontwerp wat matcht met je eigen bomberjack.
  • Mooie Hondenjas van Mutts & Hounds: Water- en winddicht
  • Warme Hondenbandana van Labbvenn: Een extra wolletje om de nek, heerlijk!

mooie hondenjas Dogahaves DOGA teckel

De Dwergteckel heeft een lange rug. Hierdoor wordt hij/zij ook wel de ‘worst hond’ genoemd! Omdat niet alle hondenkleding zal passen is het een tip om voor een hondenjas te kiezen. De hondenjassen van Dogahaves zijn wat langer, waardoor het jasje perfect zal passen bij jouw Dwergteckel.

De kledingmaat van jouw Dwergteckel is afhankelijk. Waarschijnlijk heeft jouw viervoeter de middelmaat.

Maten hondenkleding Chihuahua, Pomeranian, Dwergkees en Dwergteckel

Dogahaves biedt verschillende merken hondenkleding aan. Per merk zijn de maten verschillend. Kijk daarom altijd goed naar de sizeguide bij het product. De hondenkleding wordt gemeten aan de hand van de borstomvang en de ruglengte. De borstomvang is hierbij het belangrijkst. Let ook op dat wanneer je de maten van je hond opmeet dat je er twee vingers tussen zet. Koop niet een kledingstuk van precies dezelfde grootte. Je hondje moet namelijk ook nog bewegingsvrijheid hebben.

De leukste hondenkleding gespot!

Hondenkleding hondentrui Dogahaves