Gratis verzending vanaf €100 (NL)
Binnen 1 - 5 dagen in huis
Achteraf betalen
Mijn account

Hondenpenning met naam

Wat is een hondenpenning met naam?

Het is je vast en zeker opgevallen als je buiten mensen met een hond ziet lopen. Veel van deze honden hebben een hondenpenning met naam aan de halsband hangen. Een hondenpenning ziet er vaak uit als een ronde munt, maar kan ook andere vormen hebben zoals een botje. Op de hondenpenning is de naam van de hond en een telefoonnummer gegraveerd. 

Een hondenpenning heeft grofweg twee doelen. Zo heeft het een hippe uitstraling in de vorm van een sieraad, maar ook een functioneel aspect. Mocht je hond zijn weggelopen of zijn geschrokken van bijvoorbeeld een geluid of een dier, dan kan diegene de je hond vindt direct contact opnemen. Alle hondenpenningen bij Dogahaves kun je laten personaliseren met de naam van jouw hond en een telefoonnummer.

Penning met naam voor je viervoeter

Het is super leuk om je viervoeter te verassen met een penning als cadeau. Ontwerp een hondenpenning met de naam van je hond. Leuk om te geven op dierendag of wanneer jouw hond weer een jaartje ouder is geworden. Daarnaast is het ook een leuk cadeau om te geven wanneer iemand in je naaste omgeving een pup in het gezin heeft opgenomen.

luxe honden penning RVS goud DOGA 2 stoere hondenpenning RVS zwart

Wat zet je op een hondenpenning?

Zoals je eerder hebt kunnen lezen in ons artikel, heeft een penning niet alleen een mooie uitstarling, maar ook een functioneel aspect. Het functionele aspect zit hem in het feit dat je op een hondenpenning bepaalde informatie achterlaat. De insteek is namelijk dat een penning helpt om de eigenaar va een verdwaalde hond te achterhalen. Daarom dat je sowieso jouw eigen telefoonnummer op de penning wilt graveren. Daarnaast kan het handig zijn om de naam van jouw hond erop te laten graveren. Afhankelijk van welke hondenpenning je koopt, kan je eventueel wat extra informatie kwijt. Je kan dan denken aan jouw eigen naam of misschien een geboortedatum.Mocht je met je hond vaak in andere landen zijn, vergeet dan niet om je mobiele nummer met +31 te beginnen voor Nederland en +32 voor België.

Hondenchip of gepersonaliseerde penning?

Tegenwoordig zijn bijna alle honden gechipt, maar met een hondenpenning is het veel makkelijker om direct contact te leggen via het telefoonnummer. Bij een microchip komt er eigenlijk altijd een dierenambulance of dierenarts bij kijken om deze uit te lezen. Hierdoor bespaar je met een hondenpenning dus ook nog aanzienlijke kosten. Ook met oud & nieuw in het vooruitzicht komt het helaas nog vaak voor dat honden schrikken en de benen nemen. Met een hondenpenning kan de baas veel sneller opgespoord worden. Daarbij worden veel honden niet goed geregistreerd ondanks dat ze zijn gechipt. De adresgegevens zijn bijvoorbeeld nog niet gewijzigd of überhaupt niet doorgevoerd waardoor de chip op dat moment onbruikbaar is. Daarom raden wij een hondenpenning zeker aan!

Hondenpenning goud hondenhalsband goud

Luxe Hondenpenning RVS goud

RVS naamplaatje voor je hond

Een RVS naamplaatje of penning is uitermate handig voor je huisdier. Maak het RVS naamplaatje vast aan de halsband of tuig van je hond voor veiligheid en een hippe uitstraling. Als je hond dan ooit in zijn eentje op stap gaat, kan de vinder van je viervoeter ervoor zorgen dat deze weer zo snel mogelijk thuis komt.

Hondenpenningen of een naamplaatje van RVS kun je gemakkelijk laten personaliseren bij Dogahaves. Qua hondenpenningen is er veel mogelijk. Kies je een gouden of zilveren penning? Of toch liever een zwarte of rosé gouden penning voor je hond? Alles is mogelijk voor een naamplaatje bij Dogahaves.

Zelf een honden naamplaat of een RVS maken is heel gemakkelijk Bij Dogahaves.  Je kunt hier kiezen wat voor soort dierenpenning je wilt hebben. Kies uit diverse materialen zoals RVS en messing en noteer je persoonsgegevens bij het notitie veld tijdens het afrekenen. Op deze manier ontwerpt je heel eenvoudig online een hondenpenning die helemaal bij je hond past.