Gratis verzending vanaf €100 (NL)
Binnen 1 - 5 dagen in huis
Achteraf betalen
Mijn account

Waarom een hondenpenning maken?

Waarom is een een hondenpenning maken belangrijk?

Een hondenpenning is belangrijk voor de veiligheid van jouw hond. Mocht je hond kwijt zijn dan is de eigenaar in veel gevallen niet zomaar gevonden. Het kan dus best wat tijd kosten. Een hondenpenning kan een uitkomst bieden! Omdat je een penning voor honden aan de halsband of tuig laat hangen én de penning kan laten graveren, is het een makkelijke manier waarop de eigenaar terug gevonden kan worden.

Gouden hondenpenning RVS met steentje silverstone luxe honden penning RVS rose goud DOGA

Een penning als hulpmiddel en veiligheid

Een penning voor jouw hond is niet alleen leuk en hip, maar kan ook erg handig zijn! Jaarlijks lopen er helaas duizenden honden weg. Met een hondenpenning is een hond gemakkelijker terug te vinden. Plaats op de penning de naam van jouw viervoeter en voeg daaronder je eigen telefoonnummer toe, zodat mensen direct kunnen bellen als jouw hond gevonden wordt. 

Goed zorgen voor onze hond doen we natuurlijk allemaal. Van goed hondenvoer, tot mooie en praktische hondenaccessoires, we doen alles voor onze viervoeter. Vergeet echter de penning niet. Het is niet alleen een hele mooie versiering aan de halsband, maar zorgt ook voor veiligheid. Jouw trouwe viervoeter kan schrikken en hard wegrennen of misschien heb jij wel een heel nieuwsgierige hond die graag op onderzoek gaat en tijdens zijn ontdekkingen de weg naar huis is kwijtgeraakt. Het kan dan super fijn zijn als er een penning aan de halsband zit, waarop de naam van jouw beste vriend en jouw telefoonnummer staat.

Is een penning voor honden verplicht?

Een penning voor de hond is niet verplicht. Wij raden dit echter wel sterk aan! In bijna heel Europa geldt dat chippen van de hond verplicht is. Het is alleen niet altijd voor iedereen mogelijk om de chip uit te lezen. Een penning kan dan uitkomst bieden. Als de penning is voorzien van jouw telefoonnummer en de naam van je hond kan er snel contact worden opgenomen. Snel schakelen is in veel situaties wenselijk.

Tip! Ga je regelmatig met je hond naar het buitenland? Zet dan je telefoonnummer met +31 op de penning. Dan weet ook iedereen in het buitenland je goed te bereiken. Indien je uit België komt vergeet dan niet + 32 te vermelden.

Wat kun je op de penning laten graveren?

Op zijn minst is het verstandig om een telefoonnummer te laten graveren. Daarnaast is er ook ruimte voor de naam van jouw viervoeter. Je kan er in sommige gevallen voor kiezen om er nog veel meer informatie bij te zetten, zoals allergieën of dieet van je hond, maar hierdoor wordt de penning vaak onduidelijk. De doelstelling is uiteindelijk om zo snel mogelijk jou als baasje van de hond terug te vinden.

Dogahaves heeft een groot assortiment met luxe penningen. Bij elk product wordt aangegeven wat de mogelijkheden zijn voor gravure. Mocht je er niet uitkomen? Neem dan contact op via ons contactformulier of stuur een Whatsappje. Wij helpen je graag verder!

Hondenpenning maken: welke penning past bij mijn hond?

Er is veel verschil in kwaliteit, soorten en maten. De meeste penningen worden gemaakt van RVS, aluminium of plastic. Wij zijn bijvoorbeeld fan van de RVS penningen in de kleuren goud, rosé goud en zwart! De penningen worden met veel liefde en zorg gemaakt. Hiervoor heeft Dogahaves speciale professionele graveermachines zoals een goudsmid. Zo zorgen we ervoor dat elke penning een perfecte afwerking heeft. Je kan kiezen tussen penningen van RVS of messing. Dit zijn duurzame materialen, waardoor je weet dat de penning langdurig mee zal gaan. De penning wordt geleverd in een luxe merken zakje van DOGA wat je kan gebruiken als sieraad zakje of voor bijvoorbeeld hondensnoepjes.

Eigenschappen penning hond

Dogahaves biedt hoogwaardige kwaliteit penningen aan voor jouw hond met de mogelijkheid tot personaliseren! Voornamelijk de RVS hondenpenningen zijn ons favoriet. Deze penningen zijn duurzaam en ijzersterk.

Hondenpenning van roestvrij staal (RVS):

  • Gemaakt van hoogwaardige kwaliteit roestvrij staal
  • Verhoogde bestendigheid tegen zuren en corrosie
  • Bestand tegen alle weersomstandigheden en kan goed tegen zowel zoet als zout water.
  • Vanwege de matglanzende afwerking krasbestendig
  • Luxe uitstraling, zoals een sieraard
  • Graveerbaar (bijvoorbeeld naam en telefoonnummer)
  • Geschikt voor alle hondenrassen
  • Verkrijgbaar in diverse patronen en kleuren
  • Perfect combineerbaar met de hondenhalsbanden van DOGA