Puppy benodigdheden aanschaffen Dogahaves

Yes! Het aftellen is begonnen, jullie pup is misschien al geboren of je hebt een leuke hond uit het asiel op het oog. Zo spannend! Jullie zijn continu bezig met dromen over knuffelmomenten en welke leuke dingen jullie samen met je pup of hond gaat doen. Maar wat komt er eigenlijk nog meer bij kijken? Er zijn namelijk best wat puppy benodigdheden die je aan wilt schaffen voordat je pup of hond daadwerkelijk mee naar huis komt.

Puppy benodigdheden

Het is belangrijk dat je goed bent voorbereid voor je nieuwe viervoeter. Er zijn een aantal spullen die je nodig hebt om je puppy te verzorgen. Naast spullen is het belangrijk dat je nieuwe pup of hond zich meteen thuis voelt. Met de Dogahaves puppy benodigdheden checklist kom je al een heel eind om een thuis te creëren voor je nieuwe hond!

Puppy checklist van Dogahaves

Dogahaves heeft voor jou een puppy checklist gemaakt zodat je helemaal voorbereid bent voordat je viervoeter thuis komt. Hierdoor hoef jij je niet zorgen te maken dat je puppy wat tekort zal komen. Sterker nog je pup zal stralen en zich thuis voelen vanaf het eerste moment!

Puppy verzorging

Lila loves it hondentandenborstel en hondentandpasta Dogahaves Hondenpotenzalf lila loves it Dogahaves

Dogahaves is helemaal fan van natuurlijke puppy verzorgingsproducten. Een hond heeft een sterke reukcapaciteit, waardoor je puppy alle verzorgingsproducten met parfums, etc. niet als fijn zal ervaren. Dogahaves biedt daarom alleen maar 100% natuurlijke verzorgingsproducten aan zonder parfum, zodat jouw puppy zal genieten van het verzorgingsmomentje. Wanneer je een pup bijvoorbeeld borstelen of tandenpoetsen aanleert zal hij/zij dit later ervaren als een geluksmomentje met zijn baasje. Dit bevordert de band tussen jouw en je hond!

Wandelen met je puppy

Puppy spullen Dogahaves hondendraagtas Puppy benodigdheden soft tweed collection Dogahaves

Hoe leuk is dat?! Eindelijk kun je genieten van een assortiment met leuke en mooie hondenaccessoires die matchen met jouw outfit en puppy. Dogahaves is fan van de puppyhalsbandjes van Dog With a Mission. Deze halsbandjes hebben een bohemain look en zijn super tiny (voor de eerste weken). Uiteraard kun je ook al kiezen uit de kleinste maatjes van onze andere stijlvolle merken. O ja, en niet te vergeten… omdat je pup waarschijnlijk nog niet zinnelijk is is het fijn als je een poepzakhouder hebt met plastic poepzakjes voor ongelukjes!

Mocht je al een dagje weggaan met je puppy of wil je graag een lange wandeling maken, dan adviseren wij om een luxe, mooie hondendraagtas aan te schaffen. Je nieuwe pup kan namelijk nog geen lange afstanden afleggen. Daarnaast biedt een hondendraagtas een veilig en comfortabel plekje voor jouw puppy. De merken Mutts & Hounds en MiaCara hebben zeker een variant die bij jouw en je puppy past. Ook is een trendy hondenpenning een musthave die je niet mag missen. Hierop laat je de mooie naam van je puppy graveren en je telefoonnummer.

Plekje in huis waar je pup zich kan terugtrekken

Cappucino hondendeken labbvenn dogahaves faux fur Hondenmand Hondendeken Puppy benodigdheden dogahaves

Honden hebben in huis graag een rustige overzichtelijke plaats waar ze zich kunnen terugtrekken. Een mooie hondenmand, hondenkussen en hondendeken biedt voor je puppy de mogelijkheid om een eigen plekje te hebben. Daarnaast biedt het zeker een aanvulling op je interieur. Het voordeel aan een hondenreismat of hondendeken is dat deze makkelijker mee te nemen zijn. Ga je ergens op bezoek of gaat je puppy logeren? Neem dan zijn eigen vertrouwde mand of kussen mee, zodat hij altijd een beetje thuis is. Ook is een voer- en waterbak van belang. Eindelijk kun je een mooie voerbak shoppen die gezien mag worden en past bij jouw keuken en interieur!

Puppy voeding en speeltjes

 • Gezonde puppyvoeding
  (Het liefst biologisch zonder kunstmatige stoffen)
 • Hondenspeeltjes en kluiven
  (Voor speelmomenten en gebit)

Gezonde puppyvoeding is heel erg belangrijk voor het groeiproces van jouw puppy. Vergelijk het eens met jezelf. Gezonde voeding is belangrijk voor ons lichaam en geest. Dit geldt het zelfde voor jouw puppy! Wanneer je pup gezonde voeding eet zal dit het groeiproces bevorderen en ook bepaalde ziekten kunnen hierdoor voorkomen worden.
Tip: Renske Natural Petfood, geschikt voor alle hondenrassen, 100% natuurlijk en van zeer hoge kwaliteit!

Wanneer de tanden van je puppy doorkomen is een kluifje dé perfecte oplossing. Je puppy kan hierop lekker kluiven, waardoor alles in huis intact blijft. Let wel goed op wat je kiest, sommige kluiven kunnen namelijk gaan splinteren. Natuurlijk zijn puppy’s ook speels. Kies daarom voor een aantal speeltjes voor in huis en buiten, zodat je pup zich niet kan gaan vervelen wanneer jij even geen tijd hebt om te spelen.

Puppy training en cursus

 • Trainingsbrokjes
  (Voor beloningen en puppy cursus)
 • Korte lijn
  (Aanrader voor de puppy cursus)
 • Hondenspeeltje
  (Voor tussendoor)

Het is altijd een goed idee om naar een puppy training/cursus te gaan. Jij én hond zullen hier enorm veel van leren. Denk hierbij aan bewustwording over hoe je puppy reageert op bepaalde dingen en denkt, socialiseren en commando’s aanleren. Hierdoor zul jij je hond perfect opvoeden en de band met je puppy zal worden versterkt. Daarnaast is het een super leuk uitje samen met je puppy. Wij adviseren om altijd trainingsbrokjes bij de hand te hebben. Deze kun je gebruiken voor het trainen en belonen van je puppy. Ook is een korte lijn gemakkelijk tijdens de puppy cursus.

Shoppen voor je nieuwe puppy of hond

Shoppen voor je nieuwe pup of hond is ontzettend leuk! Ben je enthausiast geworden en wil je bijvoorbeeld graag geadviseerd worden welke mooie hondenmand of hondenkussen past bij jouw hond én interieur? Dogahaves geeft graag advies over producten die benodigd zijn bij de aanschaf van een nieuwe hond of puppy.

Mede mogelijk gemaakt door DOGAHAVES & www.hondenstart.nl